Zpět

Fotografování jídla a foodstyling

Lokalita
Chefparade - studio Holešovice
Praha, Bubenské nábřeží 306/13
Kategorie
Pokročilé
Cena
4 990 Kč
3 990 Kč s DPH
3 297,52 Kč bez DPH
 

Máte vlastní blog a fotografujete rádi jídlo? Nebo jste ještě ani nezačali a chtěli byste svoje příspěvky a články obohatit o fotografie kulinářských děl?

Nechte si polechtat chuťové bunky i zrak mistrovskými instalacemi jídel z nejlepších surovin, které pro vás navrhují profesionální fotograf František Ortmann a šéfkuchař Tomáš Stehlík.

Těšte se na exkluzivní a chutné jídlo prostřené na krásné japonské keramice značky "Made in Japan" pod střechou skvěle vybavené školy vaření Chefparade.

Naučte se plánovat a vybrat správné suroviny i vybavení, naučte se využívat přirozené i umělé světlo, nahlížet na jídlo z jiné perspektivy, procvičte si originální postupy stylingu a samotného focení. Na workshopu se setkáte s výměnou zkušeností mezi lektory i účastníky. Technicky vás podpoří Nikon půjčováním objektivů a vybavení. Přijeďte se pobavit, diskutovat a hlavně - fotit v přátelské společnosti.

Termíny

Kdy Kde Lektor Volná místa  
Sobota 10. 3. 2018, 10:00–17:00 Praha, Bubenské nábřeží 306/13, Chefparade - studio Holešovice František Ortmann, Tomáš Stehlík Více než 3 Koupit
Kdy Sobota 10. 3. 2018, 10:00–17:00
Kde Chefparade - studio Holešovice, Praha, Bubenské nábřeží 306/13
Lektor František Ortmann, Tomáš Stehlík
Volná místa Více než 3
Koupit

Nenalezli jste kurz či termín kurzu, který by vám vyhovoval? Napište nám nikonskola.cz@nikon.com

Darujte poukaz na kurz

Koupit dárkový poukaz
Zobrazit detail kurzu

Obsah kurzu

  • Plánovaní a příprava jídla
  • Příprava scény
  • Doplňky a rekvizity
  • Expozice a ostření
  • Světlo a práce s ním
  • Stativ a další příslušenství
  • Hloubka ostrosti
  • Vhodné objektivy
  • Úpravy snímků
  • Prezentace na sociálních sítích
  • Soutěž

Doporučené znalosti a kurzy

  • Základy ovládání zrcadlovky (expoziční programy, měření expozice, zaostřování, WB)
  • Základní fotografické pojmy (čas, clona, ISO, hloubka ostrosti)

Nebo:

Kurz je určen pro všechny mírně pokročilé fotografy a pro absolventy kurzu Začínáme se zrcadlovkou Nikon.

Doporučené vybavení

  • Vlastní zrcadlovka s objektivem/objektivy
  • Plně nabitá baterie
  • Paměťová karta

Vybavení je možné si bezplatně zapůjčit

V ceně získáte

  • Teorie food stylingu a fotografování jídla
  • Odborná příprava jídel šéfkuchařem
  • Praktické fotografování různých druhů jídla
  • Občerstvení a oběd

Harmonogram

10:00–10:15
Příchod účastníků
10:15–10:30
Zahájení, úvodní instrukce
10:30–11:00
Představení lektora, šéfkuchaře
11:00–12:00
Základy fotografování jídla
12:00–13:00
Fotografování ve skupinách 1
13:00–13:30
Zhodnocení fotografií, instrukce a přestávka
13:30–14:30
Fotografování ve skupinách 2
14:30–15:00
Zhodnocení fotografií, instrukce a přestávka
15:00–16:00
Fotografování ve skupinách 3
16:00–17:00
Zhodnocení fotografií a závěr

Další informace

František Ortmann

Studiový a reportážní fotograf zaměřující se na fotografování gastronomie, divadelního života, koncertů nebo festivalů. Více o Františku Ortmannovi se dozvíte zde:

https://nikonskola.cz/tym#lektor:17-Frantisek-Ortmann

Tomáš Stehlík

Talentovaný šéfkuchař se světovými zkušenostmi. Více o panu Stehlíkovi se dozvíte zde:

https://nikonskola.cz/tym#lektor:18-Tomas-Stehlik

INSTRUKCE

Workshop se bude konat ve škole focení Chefparade v hale č. 36 v Pražské tržnici.

Kapacita

Maximální počet účastníků je 10. Minimální počet účastníků pro konání kurzu je 6. V případě přihlášení menšího počtu zájemců bude termín zrušen a zaplacené částky refundovány.

Partneři kurzu

  • Chefparade

Lokalita

Praha
Chefparade - studio Holešovice
Praha, Bubenské nábřeží 306/13

Holešovické tržnice - budova 36

www.chefparade.cz